Copyright ę 2010 by "Eddie's Westafrican Drums"   ·   All Rights reserved
Design by Borca Online Computer Service - Den Haag
djembe lessen den haag - djembe workshops den haag - djembe les den haag - djembe leren den haag
Eddie's Westafrican Drums
Westafrican
for your mind body and soul
Het spelen zelf gaat in groepsverband !
Eerst leren wij kennis maken met het instrument zelf. Dat betekend dat je aan houding en techniek gaat werken. Houding is lichaamstaal. Techniek is je linkse en rechtse co÷rdinatie. Dan komt de klankkleur aan bod. Je krijgt te maken met 3 basistonen op het instrument waarbij elke toon een eigen slagtechniek vereist. Goede klanken produceren is een kwestie van oefening en gaat gepaard met geduld.

Westafrikaanse muziek leren spelen is heel bezonder, omdat het geen alledaagse muziek is. Het leert je anders luisteren en voelen. Je geeft energie maar je krijgt 2 keer zo veel energie terug.

Vervolgens gaat djembe spelen gepaard met de begeleidende instrumenten. Deze worden met stokken en een bel bespeeld. Deze instrumenten zijn:

Bastrommel (Doum-Doum) - Moederaarde
Middentrommel (Songbang) - Het hart
Hoge trommel (Ken-Keni) - De gangmaker

Deze worden vaak ook gebruikt als basis ondersteuning

De begeleidende trommels zijn erg goed voor je co÷rdinatie (linker en rechterbrein)

Heb je behoefte en een beetje talent dan is dit zeker aan te bevelen. Het is heerlijk om te doen.

Mijn ervaring is dat als je pas begint dat het kan zijn dat je een ritme snel vergeet. Bijvoorbeeld na je eerste lessen als je thuiskomt ben je alles kwijt. Geen paniek, want dit is in de beginfase heel normaal.

Als er behoefte is dat men een ritme op papier wil dan is dit ook mogelijk. Ik leg je haarfijn uit hoe je dit moet lezen, omdat ik in de loop der jaren een gemakkelijke schrijftechniek heb ontwikkeld voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Iedereen is van harte welkom op mijn introductielessen. Wij gaan er een mooi seizoen van maken!